Prajituri grecesti de Paste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 1/2 unt
  • 1 cana (250ml) de zahar
  • 3 oua
  • 1 un albus de ou batut
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • migdale

Mod de preparare

Crema de unt se amesteca cu zaharul, apoi se adauga alternant laptele si faina urmate de ingredientele care mai raman in afara albusul de ou batut si migdalele.

Framanta aluatul pana obtii unul omogen de textura moale.

Portioneaza aluatul in fasii lungi de 40 cm, impacheteaza-le pe jumatate, apoi impleteste-l pentru a forma un covrig; lipeste-le captele folosind putina apa si presandu-le.

Pune prajiturile in tava pe o hartie de pergament pentru gatit; unge-le cu albusul de ou, si presara peste ele migdalele maruntite.

Baga-le in cuptor pentru 16-18 minute la o temperatura 180 grade C.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise