Prajituri Japoneze. Se amesteca faina de orez cu apa intr-un bol termorezistent si se mixeaza bine, pana devine cremoasa.
Aluat:
- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;
- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;
- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;
- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;
- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;
- Se repetă procedura până se termină zahărul;
- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;
- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;
- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;
- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;
- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.
- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.
Crema de mascarpone
- Mixați brânza cu zahărul până se topește;
- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise