Pricomigdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g nuci sau migdale date prin masina de biscuti
  • 6 albusuri
  • 3 linguri de faina cu varf
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste (ca la bezea).

2. Se adauga faina, nucile si zaharul vanilat se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

3. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pun gramajoare cu o lingurita sau cu un cornet cu sprit.

4. Se coc la foc mic-mediu, 300°F. Se pot lipi cate doua cu crema de ciocolata (Nutella) la mijloc.

Sugestii

Nucile se pot inlocui cu migdale.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise