Profiterol

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * Pentru choix-uri avem nevoie de:
  • * 200 g unt
  • * 2 cani faina
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 6 oua
  • * Pentru crema de vanilie:
  • * 2 plicuri Crem Ole
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte
  • * In plus mai avem nevoie de:
  • * inghetata,dupa preferinta
  • * frisca si ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Dupa ce s-au racit se taie capacele si se umplu cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic.

Intr-un bol punem cate 3 gogosele si inghetata.Eu am folosit cu Nesquik,lamaie si mure.

Ornam cu frisca si ciocolata rasa.Se poate folosi si un topping de ciocolata,daca aveti la indemana. :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise