Pudim de Mamão

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Caramel
  • 1 papaia sau mamão
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 3 ouã intregi si 5 gãlbenuse
  • 1 lingurã amidon de porumb (maizena)
  • 2,5 dl lapte
  • coaja rasã de la o lãmâie
  • menta proaspãtã

Mod de preparare

1)La cuptor se pune o tavã cu apã sã fiarbã.

O formã tip chaminé se unge cu caramel lichid.

2)Se decojeste papaia, eu am cumpãrat mamão, e acelasi fruct dar mãmão creste mai mare.

Scoate semintele si taie cubulete.Redu totul la o pastã cu blenderul (se poate pune o frunzã de menta).

3)Amestecã pasta de mamão cu laptele condensat.

Ouãle intregi si gãlbenusurile se amestecã bine cu laptele si coaja de lãmâie (nu se bat separat).

Amestecã totul bine si toarnã in forma chaminé (de budincã).

4)Pune forma la cuptor in tava cu apã si lasã la copt in bain marié cca. 1 orã.

Scoate si lasã complet sã se rãceascã.Trebuie lãsat câteva ore la frigider, apoi se rãstoarnã cu grijã.

Se poate decora cu câteva felii de mamão si menta.

Poftã bunã!

MAMÃO SAU PAPAIA

In Angola si Mozambic (coloni portugheze) se utilizeazã numele de mamão.Sunt consumate naturale,in salate sau sucuri.

Este originar din S. Mexico si tãrile vecine, actual cultivatã in majoritatea tãrilor tropicale si USA.

Papaya, cunoscutã si ca mamão( pepene de copac) este fructul arborelui Carica papaya.

Este bogatã intr-o enzimã numitã papainã.

Beneficii:

*digestiv

*are mai multã vitamina C decât portocala si lãmâia.

*ajutã la echilibrul acido-alcalin al organismului

*diuretic,emolient, laxant

*previne diabetul, asma si icteria

*depurativ pt. sânge

*previne cancerul

Fiecare parte este pretioasã.Nativi indieni inveleau carnea cu frunze de papaya, multe ore inainte de a o pregãti pt. frãgezire. Se folosesc chiar si rãdãcinile (ceaiuri ).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise