Pui Basquaise

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 150 g jambon
  • 3 cepe
  • 1 kg ardei kapia copti
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Mod de preparare

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.

Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.

Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.

Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.

Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.

Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.

Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.

Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.

Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise