Pui copt in dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un dovleac mare
  • 1 pui
  • 2 mere rosii
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 100 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • ulei, sare, piper
  • miere, vin rosu, scortisoara

Mod de preparare

Se taie dovleacul pe jumatate. Puiul se condimenteaza cu sare, piper. Vinul se amesteca cu mierea si scortisoara si se stropeste cu acest amestec puiul. Se lasa cca. 6 ore la frigider apoi se ia si se umple cu mere taiate cubulete, nuci macinate, stafide si bucati de dovleac.

Se pune intr-o jumatate de dovleac se acopera ca si cu un capac cu cealalta jumatate de dovleac si se da la cuptor.

Se verifica din cand in cand cat de uniform se rumeneste.

Cand e gata se serveste cu smantana si cascaval ras deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise