Pui cu ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura, plus 2 lingurite ulei de masline
  • 4 jumatati de piept de pui fara piele, fara oase (circa 140 g fiecare)
  • 2 linguri faina
  • ceapa rosie de marime medie, taiata În
  • jumatate si apoi taiata felii cu grosimea de 1 cm
  • 3 catei de usturoi, toca ti
  • 1 ardei gras rosu, taiat În cuburi de 1 cm
  • 1/4 cana ghimbir proaspat macinat
  • 2 1/2 cani suc de ananas
  • 1/4 cana pasta de rosii
  • 2 ardei chipolte În adobo, tocati
  • (4 lingurite)
  • 3/4 lingurita sare

Mod de preparare

1. Într-o tigaie mare, de teflon, se incalzeste 1 lingura de ulei la foc potrivit. Se da puiul prin faina, scuturând faina În exces. Se pune puiul În tigaie si se prajeste 2 minute pe fiecare parte sau pâna se rumeneste. Se scoate pe o farfurie.

2. În tigaie, se adauga restul de 2 lingurite de ulei impreuna cu ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 5 minute, sau pâna când ceapa este frageda.

3. Se adauga ardeiul gras si ghimbirul si se prajesc 3 minute. Se pune sucul de portocale, pasta de rosii, ardeii chipolte si sarea; se pun la fiert. Se fierb

5 minute.

4. Se pune puiul Înapoi În tigaie. Se face focul mic si se mai tine 10 minute sau pâna când puiul e gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise