Pui cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg pui
  • 200 g unt
  • 100 g morcovi
  • 100 g albitura
  • 250 g ceapa
  • 150 g faina
  • 500 g smantana
  • 500 g ciuperci fierte
  • 500 ml lapte
  • sare.

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se sareaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt. Separat se inabusa zarzavatul (morcovii si albitura, curatate, spalate si taiate marunt) in restul de unt. Cand este aproape gata se adauga laptele, smantana si faina dizolvata in putin lapte; se amesteca componentele usor si se fierb impreuna cca 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de pui si se mai continua fierberea cca 20 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga ciupercile sotate in unt.

Se continua fierberea inca 10 minute. La servire, se aseaza in farfurie sau pe platou portiile de pui si sosul de smantana cu ciupercile deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise