Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
540 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mic - mediu
  • 3 morcovi mari, grosi
  • 3 tulpini apio
  • 1/2 mar
  • 3-4 crengute de cimbru
  • 2 crengute levantica
  • 1 catel usturoi intreg, necuratat
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ierburi de provence
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Curatam morcovii si ii taiem in fasii groase, apoi taiem apio si le punem pe fundul vasului de la slow cooker. Adaugam 1 lingura ulei si 1 lingura apa.

Spalam puiul, il condimentam cu sare, piper la interior si la exterior, apoi il dam cu boia dulce de ardei si la final cu ierburi de provence.

Il umplem cu un catel de usturoi intreg (necuratat de coaja), 1/2 mar si crengute de cimbru si levantica si il punem peste legume.

Punem capacul, setam aparatul slow cooker Crock Pot pe modul de temperatura “Slow” , iar timpul de gatire pentru 8-9 ore (8 pentru un pui mic, 9 pentru unul mediu) sau „High” pentru 5 ore.

In acest timp nu ridicam capacul, puiul se va pregati incet si vom obtine cea mai frageda carne, plina de arome.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise