Pui cu lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1.5 kg
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lamai
  • 300 gr masline verzi+negre
  • o legatura patrunjel
  • coriandru verde
  • 50 gr unt
  • sare,piper
  • 1 pliculet de sofran

Mod de preparare

Se spala piul si de sterge cu un prosop de hartie,ceapa si usturoiul se curata si se dau bine la robot impreuna cu sofranul, patrunjelul, coriandrul si putina sare Se adauga untulsi se bate bine pana devine o pasta omogena.

Cu pasta obtinuta se unge puiulla interior si la exterior. Puneti puiul intr-o tava mai adanca unsa cu putin ulei si se da la cuptor timp de 50 min la temperatura de 180'C.

Se spala lamaile si una se taie cubulete mici cu tot cu coaja iar cealalta se stoarce si se pune sucul peste pui, se adauga usturoiul si maslinele si se mai lasa la cuptor inca 25 minla foc mai mare. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise