Pui cu lamaie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1,700 g (atat a avut al meu )
  • 2 lamai, 50 ml ulei , 1 jumatate lingurita oregano,
  • 1/2 lingurita cimbru Kotanyi o jumatate lingurita busuioc,piper mozaic kotanyi ,
  • 2 lingurite vegeta .,
  • patrunjel si marar proaspat,cateva ciuperci intregi ,100 ml vin alb .

Mod de preparare

Spalam puiul ,il lasam deoarte si stoarcem lamaia(1 e de ajuns )a mea a fost mare.Punem zeama impreuna cu uleiul si vinul intr-un castron le amestecam bine adaugam cimbru,piper,oregano si le amestecam bine.

Punem coaja de la lamaie in pui iar deasupra turnam amestecul ,presaram vegeta si dam la cuptor ptr cca o ora si jumatate.

Il intoarcem de pe o parte pe cealalta ,

presaram patrunjel si adaugam ciupercile mai spre final ,acestea se fac mai repede.Este delicios .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise