Pui cu mazare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg pui
  • 200 ml ulei
  • 1 kg mazare fiarta
  • 200 g ceapa
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 50 g zahar
  • 2 leg. verdeata
  • 509 g rosii
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cind sint gata inabusiti, bine patrunsi, se scot in alt vas. In uleiul ramas, cu adaos de apa, se inabusa ceapa care a fost curatata, spalata si taiata marunt, pasta de tomate diluata in apa si faina cernuta in forma de ploaie.

Dupa ce a fiert bine sosul astfel obtinut se strecoara peste bucatile de carne si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga apoi mazarea fiarta, rosiile, zaharul, piperul macinat si 1/2 din verdeata. Se amesteca componentele si se continua fierberea inca 10 minute. Se verifica gustul. Se serveste portia de pui cu mazare si marar deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise