Pui cu piure de legume

Timp pregatire
770 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pulpe
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi (medii)
  • ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • patrunjel si cimbru
  • 10g unt

Mod de preparare

Intr-un bol punem uleiul, sare, piper, ceapa (tocata marunt), boia, busuioc, patrunjel si cimbru (daca sunt verzi le tocati marunt), optional 3-4 catei de usturoi sau o lingurita praf de usturoi, le amestecam si apoi dam fiecare pulpa prin acest amestec si le lasam la marinat 12 ore acoperite cu folie.

Intr-o tava punem morcovii si cartofii taiat rondele si apoi punem pulpele restul marinatei si o cana de apa, dam la cuptor 30 min cu tava acoperita cu folie si dupa aceea scoatem folia si mai lasam 15 minute.

Dupa ce am scos friptura, scoatem pulpele, luam cartofii si morcovii si ii facem piure (cu blenderul) si amestecam cu unt. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise