Pui cu rozmarin si suc de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g bucati de pui fara os si piele
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 1 pahar de suc de portocale
  • 1 lingurita de rozmarin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de maghiran

Mod de preparare

Incingeti cuptorul.

Puneti puiul intr-un vas de Jena sau ceramica smaltuita prevazut cu capac.

Presarati boia si piper.

Amestecati restul ingredientelor intr-un vas si turnati peste carnea de pui.

Acoperiti cu capacul si coaceti timp de o ora la foc potrivit.

Garnituri:

- mix de legume (de preferat o varianta care include muguri de bambus) tras la tigaie in putin ulei de masline

sau:

- orez rosu tailandez fiert impreuna cu cateva bucatele de ghimbir si usturoi (se inlatura cand se scurg de apa).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise