Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 1 pui mare
  • sare, piper
  • chimion optional
  • sofran indian
  • mentã proaspãtã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 2 pahare mari de vin alb
  • 9-10 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 500 gr. scoici

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si ceapa tocatã, la urmã vinul si se lasã la rece 30 min.

2)Pune la prãjit in uleiul de mãsline, puiul si ingredientele solide dim marinatã,lichidul se pãstreazã.

Adaugã rosiile fãrã pielitã tãiate bucãti, mai lasã 2 min. si adaugã lichidul de marinatã,lasã la foc mic incã 15-20 min.

3)Adaugã scoicile, care au fost spãlate bine,pune capac si lasã pânã se deschid.

Condimenteazã dacã mai este nevoie.

Am servit cu cartofi piure si salatã de ardei copti.

Sper sã vã placã!

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise