Pui cu sos alb

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de pui(piept,pulpe,aripi)
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 3 frunze de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • 1 l apa
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • marar

Mod de preparare

Intr-un litru de apa cu sare se fierb morcovul,frunzele de dafin si boabele de piper.

Cand sunt gata,se strecoara zeama in alta oala(eu am strecurat intr-un castron si am pus zeama in aceeasi oala),se adauga carnea de pui taiata bucati si se fierbe la foc mic.

Dupa ce a fiert carnea,se goleste zeama intr-un castron si se pastreaza.Peste carnea de pui se adauga untul(eu nu am avut unt,asa ca am pus margarina)si uleiul si se amestesca bine.

Se completeaza cu 500 ml din supa pastrata si cu smantana.

Se lasa la foc mic 5 minute.

Daca va place sosul mai gros,cum imi place mie ,puteti amesteca 1-2 linguri de faina cu apa si adaugati acest amestec peste pui,ca sa se ingroase sosul.

Mai lasati cateva minute sa fiarba,apoi se pune usturoiul si mararul,tocate marunt.

Se serveste cu garnitura de cartofi natur(sau ce vreti voi).

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise