Pui cu sos de smantana si mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne pui( pulpe dezosate sau piept)
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 2-300 ml smantana
  • faina de malai
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati potrivit de mari si se rumenesc in putin ulei pe toate partile.

Se scoate carnea rumenita pe o hartie absorbanta iar in uleiul ramas adaugam ceapa taiata marunt , o calim pina devine sticloasa.

Galbenusurile le amestecam cu mustarul, zeama de lamaie si smantana. Rasturnam compozitia peste ceapa si adaugam carnea prajita si o canita cu apa. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pina scade sosul.

Cand este gata, presaram patrunjel verde tocat si servim cu mamaliguta.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise