Pui cu struguri si sampanie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 bucati de file de piept de pui
  • 30 de boabe de struguri albi, spalate
  • 250 ml de smantana pentru gatit
  • o lingurita cu miere
  • 220 ml de sampanie
  • un cub de unt
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara rasa

Mod de preparare

Condimentam carnea de pui cu sare, piper macinat si praf de nucsoara, pe ambele parti.

Pregatim o tigaie in care punem untul. Cand untul s-a topit, adaugam bucatile de file de piept de pui. Le prajim 2-3 minute, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 2 minute

Turnam sampania si lasam sa fiarba 2 minute.

Intoarcem din nou carnea de pui si mai fierbem 2 minute.

Adaugam boabele de strugure si fierbem totul maxim 2 minute, in timp ce amestecam continuu.

Scoatem strugurii din tigaie si ii pastram calzi, acoperiti cu folie alimentara.

Continuam sa fierbem pieptul de pui pana cand sosul scade.

Turnam deasupra smantana, amestecam si fierbem la foc mic pana cand obtinem un sos omogen. Condimentam cu sare si piper macinat.

Fierbem pana cand sosul are consistenta dorita si carnea de pui este moale. Adaugam mierea, amestecam bine si inchidem aragazul.

Servim puiul cu sos, alaturi de boabele de strugure.

Reteta video completa o gasiti la:http://youtu.be/C0zJiedcDB0

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise