Pui de tara cu smantana

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara.

Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare.

Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele.

Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele.

Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde.

Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita.

Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam.

Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte.

Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul.

Se serveste cald. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise