Pui gustos

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pui gras
  • 100 g sunca de York
  • 1 ceapa mica
  • usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lamaie
  • 1 pahar de suc de rosii proaspat
  • 100 g crutoane de paine integrala
  • 200 g branza
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • ulei, sare

Mod de preparare

Intr-o tigaie se caleste putin in ulei sunca de York cu ceapa, usturoi, ardei iute taiate marunt. Se stinge cu sucul de rosii.

Acest sos se amesteca cu crutoanele de paine. Intr-un vas se freaca bine untul cu branza si se adauga ouale batute spuma. Aceasta pasta se adauga la sosul cu rosii si se amesteca bine. Cu amestecul acesta se umple puiul care apoi se unge pe din afara cu putin usturoi,unt si se stropeste cu putina lamaie. Se condimenteaza cu sare se orneaza cu rondele de lamaie si se da la cuptor. Se tine la cuptor cca. 1 ora si jumatate in functie de cat de mare e puiul. Calculati 40 de min. de kg plus inca 20 de min de tinut in cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise