Pui in aluat

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru mplutura
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 morcov ras
  • 1 telina mica rasa
  • 100 g mazare
  • 2 cepe verzi tocate
  • 50 g unt
  • 1 lingura plina faina
  • 1 ceasca de lapte de 150 ml
  • Pentru aluat
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml apa minerala
  • 1oo g iaurt

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus care se framanta bine apoi se imparte in doua. O foaie pentru dedesubt si una pentru deasupra.
Legumele se calesc in putin unt si apoi se adauga lapte si faina si se amesteca bine pana se ingroasa. Carnea taiata fasii se da intr-un clocot in apa cu sare si piper, se scurge, se adauga putin marar si eventual boia de ardei si se amesteca cu legumele cu sos bechamel. Intr-un vas termorezistent se pune o foaie de aluat, se adauga amestecul de legume si carnea de pui, se presara putin cascaval ras se pune foaia de deasupra si se da la cuptor. Se coace cca. 35-40 min pana se rumeneste bine. Se lasa putin sa se raceasca inainte de a o servi. Se serveste cu smantana deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise