Pui în dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui sau gãinã
  • chouriço sau pepperoni
  • sare marinã sau flor de sal cu ierburi aromate
  • 1 linguritã chimin
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dovleac butternut
  • ulei de masline
  • 2 rosii sau bulion
  • o legãturã de pãtrunjel, coriandru sau busuioc
  • 1-2 morcovi
  • 100 gr bacon sau kaiser
  • 1 pahar de vin sau bere

Mod de preparare

1) Puiul se taie în bucãti mici si se condimenteazã.

Cârnatul si baconul se feliazã si se amestecã cu puiul.

Se lasã câteva ore la rece.

2) Se taie capacul dovlecului, si se curãtã bine înãuntru de seminte, iar miezul se pãstreazã pentru gãtit.

3) Prãjeste puiul în foarte putin ulei, apoi adaugã ceapa si usturoiul tocati, rosiile sau bulionul, morcovii rondele, o parte din miezul de dovleac cubulete, verdeata tocatã mãrunt si vinul.

Lasã sã fiarbã si toarnã în dovleacul presãrat cu sare.

Dã la cuptorul încintat la 200ºC, circa de 30 min.

Scoate si serveste imediat.

Poftã mare!

Din miezul de la acest dovleac am pregãtit Sonhos de Abóbora si Tarta de dovleac cu migdale.

www.cozinhaderamona.blogspot.com

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise