Pui in lapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui grill intreg
  • 1/2 pachet unt(125 g)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara
  • 1 mana buna de frunze proaspete de salvie
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 10 catei de usturoi
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul intreg spalat bine se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile in untul amestecat cu uleiul de masline.Il intoarcem pe toate partile ca sa fie uniform prajit.

Se scoate apoi puiul si se pune intr-un vas termorezistent- eu l-am pus in vasul roman- iar restul de unt si ulei se rastoarna peste pui, in vas.Se adauga si celelalte condimente peste pui si la sfarsit laptele.

Se da vasul la cuptorul dinainte incalzit la 190 grade( a 5-a treapta) si se lasa la copt cam o ora jumate , neuitand sa mai stropim din cand in cand cu sosul din vas.

Coaja de lamaie va face sa se prinda laptele, rezultand un sos minunat....

Carnea se serveste cu spanac, legume fierte la aburi sau cu piure de cartofi.

Pofta mare !

Reteta o am dintr-o carte de bucate ale lui Jamie Oliver....savuros !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise