Pui in stil spaniol

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 catei usturoi
  • 200g costita afumata
  • 1 cescuta supa de pui
  • 1 lingurita praf de chili (sau ardei iuti
  • uscati si pisati)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se taie puiul curatat si spalat in 8 bucati, se usuca cu un prosop absorbant, se introduc intr-o punga cu faina, sare si piper. Se inchide bine punga si se agita bucatile de carne pentru a se impregna cu faina si condimente.

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga puiul si se rumeneste pe toate partile, circa 15-20 minute, apoi se scot bucatile pe o farfurie calda.

In grasimea ramasa se calesc la foc mic ardei curatati de cotoare si seminte, taiati rondele groase, si ceapa taiata felii mari pana se fragezesc si devin aurii. Se adauga usturoiul si costita afumata taiata bucatele, amestecand mereu.

Se aseaza din nou carne in cratita, se adauga supa, chili, cimbru si patrunjelul tocat si se pun la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste fierbinte, decorata cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise