Pui la cuptor cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de curte de cca 1,2 kg
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ conopida medie
  • 1 dovlecel marisor
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna la supita!) frecat cu sare, piper si boia iute, l-am pus intr-o tava cu putina apa si l-am dat la cuptor pentru 1 ora, in aceasta perioada intorcand puiul cel putin odata.

Intre timp am pregatit legumele, curatandu-le, spalandu-le si taindu-le bucati potrivite.

Langa puiul rumenit, am pus legumele si am dat iar la cuptor pentru alte 30-40 minute. Rosia am taiat-o rondele si am asezat-o deasupra legumelor, iar cand puiul s-a rumenit frumos, iar legumele au fost gata am oprit focul.

Am servit puiul alaturi de legume si muraturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise