Pui la cuptor cu sos de smintina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. fileuri de piept de pui
  • 2 buc. pulpe (fara pielita si os)
  • sare
  • piper
  • 80 gr. ceapa
  • 20 gr. unt
  • 200 gr. smintina
  • 300 ml lapte
  • o lingurita amidon sau faina pentru legat sosul
  • 300 gr. ciuperci
  • 5 fire tarhon
  • o cutie de boabe de porumb
  • grasime pentru uns tava

Mod de preparare

Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs si tarhonul. Se pune carnea intr-o tava unsa, si se toarna peste ea sosul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.

Se serveste cu vin alb sec

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise