Pui la cuptor in crusta de iaurt dulce-iute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 caserola piept de pui
  • 1 pahar iaurt
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1 lingurita sos iute de ardei sau 1/2 lingurita ardei iute tocat foarte fin
  • piper, sare, condimente( verdeata+mirodenii) dupa gust
  • tava mica teflonata
  • 1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • 1 ardei taiat rondele
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 cani de apa

Mod de preparare

In tava pui pieptul taiat fasii de 2 cm latime asezand-ul astfel incat printre bucati sa se poata pune si cuburi de cartofi si rondele de ardei.

Intr-un vas se amesteca iaurtul, rosiile, ardeiul iute si condimentele, apoi cu o lingurita se pune amestecul pe fiecare fasie de pui.

Cand s-a terminat amestecul de pus se ia o stricuratoare de ceai, se pune in ea zaharul si incet se cerne in tava, peste toata carnea ( ii va da o culoare caramelizanta carnii)

Incet ca sa nu atinga ,, crusta,, noastra se adauga si apa, de preferat in momentul imediat dupa ce ai bagat tava in cuptor.

Se lasa 2-3 minute in cuptor, fara a i se da drumul, pentru a se ,,odihnii,, ( a lua arome).

Se lasa la foc mediu 30 de minute ( pana se patrund cartofii)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise