Pui la sticla

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • usturoi
  • o bucatica de slanina
  • piper
  • sare
  • boia
  • o canita de ulei

Mod de preparare

Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si in interior si pe exterior. Se umple o sticla de bere de 0.5 l cu apa calda pana la jumatatea sticlei. Puiul se baga pe sticla astfel incat gura sticlei sa ramana descoperita. Apoi se aseaza sticla cu puiul intr-o cratita in care se pune uleiul si se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumeneste.

Se serveste cu garnitura de orez cu smantana, sau cu orice alta garnitura, dupa preferinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise