Pui Manchiurian

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g piept de pui fara os
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita otet sau suc de lamaie
  • Pentru sos:
  • 3 cani cu supa de pui(poate fi si din cub de pui)
  • 1 lingurita amidon de porumb(Gustin)
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita piper alb

Mod de preparare

Se spala puiul si se taie cubulete.Se marineaza cu sare,piper,otetul sau sucul de lamaie si sosul de soia pentru 20 de minute.

Se incalzesc 2 linguri cu ulei intr-o tigaie si se prajeste puiul bine pana ce este facut.

Se scurge de ulei si se pune intr-o cratita adanca( gen wok).Se adauga sosul de soia,zaharul brun,supa de pui,sare,piper si amidonul dizolvat in putina apa pentru a nu face cocoloase.

Se lasa sa fiarba putin pana ce sosul este legat si s-a ingrosat.

Acest fel se serveste cu Orez cu omleta si legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise