Pui pane cu morcov ras si garnitura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui fiert portionat
  • 1 morcov ras
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • condimente: sare, piper, paprika, chili, usturoi granulat, condimente pentru friptura
  • 100 ml ulei
  • pentru garnitura:
  • 2 morcovi
  • 1 cartof, 1 ceapa
  • cateva frunze de spanac sau loboda
  • cateva frunze de patrunjel pentru garnisit
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Dupa ce e gata supa de pui, se scoate carnea fiarta, se portioneaza si se condimenteaza cu piper.

Morcovul ras se caleste in putin ulei, se adauga un polonic de supa, se strecoara zeama peste supa (ca sa-i dea culoarea galbena). Morcovul se amesteca omogen cu ouale si se condimenteaza cu paprika si chili.

Intr-o farfurie puneti faina, in alta pesmetul in care adaugati o lingurita de condimente pentru friptura si o lingurita de usturoi granulat.

Tavaliti bucatile de pui prin: faina, ou cu morcov, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit in ulei incins, cand s-au rumenit bine pe ambele parti, scoateti-le pe hartie absorbanta.

Pana se prajeste carnea, se prepara garnitura. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, morcovii taiati feliute subtiri si bastonase si ceapa taiata fasii subtiri. Dupa 5 minute adaugati feliile de cartof si 1-2 polonice de zeama din supa. Lasati pe foc mic 15 minute. La urma adaugati frunzele de spanac taiate fasii (pentru culoare). Dupa inca 2-3 minute este gata.

Condimentati si asezati garnitura pe platou si langa ea bucatile de pui. Garnisiti cu patrunjel verde si serviti cu salata de rosii, castraveti si ceapa sau salata verde.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise