Pui pe pat de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Morcovi (3 bucati)
  • Patrunjel radacina(3 bucati)
  • Telina radacina ( 1 bucata)
  • Dovlecel ( 1-2 bucati)
  • Vinete ( 1-2 bucati)
  • Sfecla rosie ( 1-2 bucati)
  • Ceapa ( una mai mare)
  • Usturoi ( cativa catei )
  • Carne de pui ( pulpe, aripioare, sau pui portionat)
  • Sare si piper
  • Ulei ( 150ml)
  • Apa ( 100ml)

Mod de preparare

Toate zarzavaturile se curata si se taie rondele, dupa care se amesteca intr-un castron, se pune sare, piper si 100ml ulei.Amestecul se pune intr-o tava (mai inalta pt friptura), peste acesta, se asaza bucatile de carne, sarate si unse si ele cu 50ml ulei , peste toate se toarna 100 ml de apa. Tava se acopera cu folie de aluminiu , pe care o perforam din loc in loc . Se pune la cuptor , la foc moderat circa 1h. In ultimele 10’ se da jos folia si se lasa friptura la rumenit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise