pui pe sticla

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (nu foarte mare)
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • apa
  • 2 cartofi

Mod de preparare

Se decongeleaza si se spala foarte bine puiul,se spala o sticla de bere se umple cu apa calduta, se introduce puiul pe sticla (in picioare). Se taie feliute subtiri un catel de usturoi ai se introduce sub pielea puiului(ii da un gust mai bun), restul de usturoi se piseaza se pune peste el sare si piper si un pahar de apa. puiul se pune in picioare pe tava, in tava se pune usturoiul indoit cu apa , se curata cartofii se taie in 4 ( sau cum va place mai grosi sau mai subtiri) si se pun in tava,se inginge cuptorul. Puiul se da la cuptor la foc potrivit cam pentru o ora.Pana este gata cu o lingura se ia din sosul format si se pune peste pui. Daca apa scabe se adauga cate putin (cam un pahar 250 ml).

POFTA BUNA !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise