Pui prajit marinat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe, piept)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri otet
  • 50 ml vin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc.
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel tocat, verde sau uscat
  • 150-200 ml ulei pentru prajit
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Puneti intr-un castron toate condimentele (fara cateii de usturoi), mierea, vinul, otetul, uleiul de masline si patrunjelul. Omogenizati marinata, apoi imbibati bine puiul pe toate partile, inclusiv in interior si lasati-l sa stea in castronul cu marinata, la frigider, cel putin 2-3 ore. Cel mai indicat ar fi sa-l puneti la marinat cu o zi inainte de preparare.

Daca ati folosit un pui intreg, transati-l in bucati. Puneti uleiul la incins, la foc mediu, cateii de usturoi feliati si prajiti bucatile de pui marinat cate 7-8 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.

Se serveste cald cu diferite garnituri, sosul din tigaie, muraturi, salate, mamaliguta, sos de usturoi, etc.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise