Pui rustic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui - de preferat de țară,
  • 2 cepe mari,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 1 lingură bulion ardei,
  • sare,
  • piper,
  • oală de pământ.

Mod de preparare

Oala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min.

Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs.

Ceapa se curăță, se spală și se taie fideluță.

Usturoiul se curăță și se taie feliuțe.

După ce a stat oala de pământ suficient timp cu apă, răsturnăm apa.

Adăugăm puiul, ceapa și usturoiul în oală și amestecăm bine.

Condimentăm cu sare și piper.

Amestecăm bulionul de ardei cu sucul de roșii și se toarnă peste pui.

Se pune capacul și se dă la cuptor pentru 90 minute.

Servim fierbinte cu murături asortate.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise