Pui umplut

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui potrivit de mare(dezosat)
  • 200g carnat proaspat
  • 150g sunca de praga feliata
  • 2 oua
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • sare,piper,ata si ac de cusut
  • patrunjel

Mod de preparare

Dezosam puiul dupa priceperea si indemnarea fiecaruia,incepand de la piept in interior si lasandu-i aripile intregi;

Pregatim o omleta in modul urmator:

calim dovlecelul taiat felii impreuna cu ardeiul gras,adaugam patrunjel,scurgem uleiul,amestecam cu ouale batute bine;Incingem o tigaie si pregatim omleta intorcand-o cu atentie pe-o parte si pe alta;

Omleta o dam deoparte pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie in modul acesta absoarbe uleiul;

Puiul dezosat il asezam pe un fund de lemn,saram,piperam,asezam feliile de sunca de praga,urmatorul strat va fii de omleta intreaga asezata pe toata suprafata puiului,iar in mijloc carnatul curatat de pielita;

Rulam cu atentie puiul incercand sa-i dam forma puiului originala;

Cu ata si ac il coasem bine in exterior pe piept,il infasuram in folie de aluminiu,il introducem in cuptorul cald cam 2 ore la 180°C

Servim alaturi de orice garnitura,taiat felii,dupa ce s-a racit;

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise