Pui umplut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 felii costita afumata taiate marunt
  • 6 felii piine fara coaja
  • 3 cepe verzi tocate marunt
  • 2 linguri nuca zdrobita
  • 2 lingurite stafide
  • 1/4 ceasca patrunjel verde tocat
  • un ou batut
  • 1/4 ceasca lapte
  • un pui (cca. 1
  • 400 kg)
  • sare si piper
  • 45 gr. unt topit
  • 1-2 linguri ulei
  • o ceasca si jumatate apa
  • un catel de usturoi pisat
  • o lingura faina

Mod de preparare

Se incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca, stafidele, patrunjelul si oul amestecat cu lapte, se amesteca bine si se gusta de sare si piper.

Se scot maruntaiele si se indeparteaza grasimea, apoi se spala puiul si se usuca cu un prosop. Se umple cu amestecul preparat, se coase sau se fixeaza cu scobitori si se freaca cu sare si piper.

Se amesteca untul cu uleiul, se unge puiul pe toate partile si se baga la cuptor. Grasimea ramasa, amestecata cu jumatate din apa, se toarna in tava. Se prajeste 1 ora si un sfert, stropindu-l din cind in cindn cu sosul din tava. Cind este gata se pune puiul pe un platou, se acopera cu folie si se lasa sa stea 5 minute dupa care se transeaza.

Se toarna sosul din tava intr-o craticioara si se pune la foc. Se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se lasa 5 minute la foc slab, amestecind intruna, pina ce devine maronie. Se stinge cu restul de apa si se lasa sa se ingroase. Se sareaza, se pipereaza, se trece pin sita si se serveste fierbinte cu puiul umplut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise