Puisor shanghai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 10portii
  • Piept pui fara os si pulpe dezosate 1.5kg
  • Orez cu bob lung 0,600kg
  • Usturoi 0,100kg
  • Ghimbir proaspat 0,100kg sau praf 1 lingurita
  • Faina de grau 0,200kg
  • Oua 2buc
  • Marar 1 legatura
  • Gogosari in otet 0,500kg
  • Ulei 0,300 L
  • Sos soia 0,250 L
  • Sare,piper
  • Miere de albine 2 lingurite
  • Sos gleu 0.500kg(vezi reteta din 8 iunie 2010)
  • Patrunjel verde 1 legatura

Mod de preparare

Pregatire;

Carnea se spala si se taie in cuburi(cat sa se ia dintr-o imbucatura)

Orezul se fiebe cu supa de pui sau legume.

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Ghimbirul daca este proaspat se curata de coaja si se rade pe razatoarea mica.

Mararul se spala si se toaca.

Gogosarii se clatesc cu apa rece si se taie julien.

Preparare:

Sosul de soia se amesteca cu mierea de albine.

Carnea se stropeste cu 1/2 din sosul de soia cu miere,se lasa asa 15min.

Faina,ouale,ghimbirul,usturoiul si mararul tocat se amesteca cu putina apa minerala si se face o coca,groasa ca cea de clatite.Se adauga putina sare si piper.Prin aceasta coca se dau bucatile din carne si se pun la prajit in uleiul infierbantat.Se scot pe hartie absorbanta.

Sosul de soia ramas se amesteca cu 100ml de supa de pui sau legume si se clocoteste un minut.

Servire:

Pe un platou se asaza orezul cu o forma.Alaturi se asaza carnea si gogosari in otet.Peste orez se pune cate o lingura de sos gleu,iar restul de sos,se prezinta separat.Tot separat se prezinta si sosul de soia fierbinte.Presarati petrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise