Pulpa de berbec la tava cu sos de vin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa berbec
  • 125 g slanina
  • 1 capatina usturoi
  • 1 lingura untura
  • 1 paharel vin sau otet
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se impaneaza cu bucati de slanina si catei de usturoi. Se ruleaza carnea stringind bine capetele si se leaga cu o sforicica, astfel incit sa aiba forma lunguiata. Se asaza in tava unsa cu untura, se adauga 2-3 linguri de apa, o lingura de untura, vin sau otet si se da la cuptor la foc mare pina incepe sa se rumeneasca apoi la foc potrivit. In tot timpul frigerii, se unge din cind in cind cu sosul din tava. Cind este gata, se ia din tava, se scoate sfoara si se taie friptura felii nu prea groase. In sosul din tava se pun 2-3 linguri de apa, se lasa sa dea un clocot, se strecoara si se toarna peste feliile de pulpa. Aceasta friptura este foarte gustoasa si rece

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise