Pulpa de curcan glazurata picant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de paprika
  • 2 linguri ketchup picant
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita zahar brun
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Pulpa de curcan,se spala ,se sterge de apa cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi se condimenteaza .....simplu ....cu sare si piper.Stropim cu putin ulei de masline,aezam carnea intr-o tava si turnam vinul si un pahar cu apa .Acoperim cu folie de aluminiu tava si dam la cuptor pentru circa30-40 min.

Pentru glazura, amestecam pasta de paprika cu usturoiul zdrobit,cu ketchup-ul ,cu pasta de rosii,boiaua de ardei si zaharul.Deci....dupa circa 30-40 minute, deschidem usa cuptorului,scoatem tava cu friptura,indepartam folia de aluminiu si ungem carnea cu un strat de glazura(jumatate din cantitatea "confectionata") si dam la cuptor.Dupa circa 15 min ungem din nou carnea cu cealalta portie de glazura si mai lasam la cuptor aproximativ inca 15-20 min.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, dupa care o taiem si o asezam pe un platou, Am servit alaturi de o garnitura de paste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise