Pulpe aromate pe pat de varza creata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • 1 varza creata
  • 4 cartofi
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1/2 praz
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sos de soia
  • sos chili
  • 1 lingura mustar
  • 100 ml vin alb
  • condimente pentru pui
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • marar verde

Mod de preparare

Pulpele de pui se spala bine si li se indeparteaza pielita.

Din sosul de soia, cel de chili, sare, piper, condimente de pui, pasta de gogosari,vin, mustar,ulei, sare si piper se face o marinata in care se tin pulpele macar o ora, la rece.

Dupa scurgerea perioadei, asezam pulpele de pui in vasul roman care a stat in prealabil in apa.Adaugam si marinata ramasa, felii de ardei rosu si patrunjel verde.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand se coace carnea, cam 40-50 de minute.

Intre timp pregatim mancarea de varza creata:

taiem rondele prazul, curatam cartofii si ii taiem in cuburi mici si feliem varza dupa dorinta.

In putin ulei calin prazul, adaugam varza si cartofii, o cana cu apa, cat sa depaseasca varza si cartofii si asezonam.Lasam sa fiarba la foc mic cam 30 de minute.

Amestecam faina cu smantana, o subtiem cu apa si o rasturnam peste varza, Lasam sa mai dea citeva clocote, dupa care presaram deasupra marar verde tocat.

Dupa ce pulpele sunt bine rumenite , le servim alaturi de mancarea de varza creata.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise