PULPE DE PUI CU SOS SE LAMAIE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • zeama de la 2 lamai
  • 200ml apa
  • Pentru garnitura:
  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina de orez(amidon,sau faina normala)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1/2 lingurita busuioc proaspat tocat
  • 1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • sare si piper
  • 6 forme de tarta

Mod de preparare

Se ia o tava din yena,se spala pulpele de pui si se curata de piele,se aseaza in tava,si se condimenteaza dupa gust,iar la sfsrsit turnam zeama de lamaie si apa.Se baga la cuptorul incins la 200gCpentru 30-40 de minute.

Cartofii se fierb ,se face un piureu in care se adauga cele 2 oua,untul,faina,parmezanul,sare si piper dupa gust,si verdeata tocata marunt.Se ung formele de tarta si se pune piureu in ele.Se baga in cuptorul incins la 160 de g pentru 20 de minute.(eu am folosit o forma cu 6 cupe).

Se servesc pulpele alaturi de cartofi si salata dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise