pulpe glazurate cu sos de mere si portocala.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 persoane: 10 pulpe(250-300gr/buc)
  • 500 g orez
  • 200 ml miere
  • 900 ml zeama de lamaie
  • 750 ml zeama de portocale
  • 800 g mere
  • 30 g susan
  • 300 g unt
  • 200 ml ulei
  • 3 g piper alb
  • 25 g sare
  • 10g rosmarin uscat.

Mod de preparare

Pulpele se spala, merele se spala, se curata si se taie cubulete mici, 150 ml miere se amesteca cu zeama de portocale. Pulpele se sareaza si se pipereaza apoi se pun la marinat in zeama de lamaie in care am adaugat 5 g de rosmarin,sare si piper.

Dupa ce s-au marinat se tamponeaza cu un prosop de hirtie apoi se ung cu miere si se presara susan peste ele. Se pune intr-o tava uleiul si 200 ml apa, apoi se aseaza pulpele si se introduce la cuptor. Orezul se pune la fiert cu putina sare. Untul se topeste,apoi se soteaza merele 4-5 minute dupa care se adauga zeama de portocale,rosmarinul si se asezoneaza cu sare si piper,se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise