Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe
  • 4 capatani de usturoi
  • 1 cutie cubulete de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin
  • maghiran, cate 1/2lingurita din fiecare
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa
  • orez salbatic pentru garnitura

Mod de preparare

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete, vinul, apa si cateiii de usturoi curatati, lasati intregi si putina sare.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si va sta la cuptor 40 min.

Dupa acest timp, se scoate tava, se descopera, se intorc pulpele cu atentie, apoi se mai lasa 10 min sa se rumeneasca.

In acest timp, se fierbe orezul spalat intr-un vas cu apa si sare, iar dupa ce a fiert, se strecoara.

Pe farfurie se pune orez cu inelul de prezentare, alaturi pulpa si deasupra sos.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise