Purcel in sos de verdeata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g gulii
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri de smantana
  • 1 lamaie
  • frunze de busuioc sau leurda
  • 8 fileuri de porc

Mod de preparare

Guliile se decojesc si se taie marunt; se toaca usturoiul. Se incing 2 linguri de ulei si se caleste usturoiul, apoi guliile si apoi se adauga putina apa. Se acopera si se fierbe inabusit 10min.; se condimenteaza cu sare, piper, boia. In sosul de legume se adauga smantana si sucul de la 1/2 de lamaie .Se paseaza cu mixerul si se adauga verdeata taiata fasii. Se pastreaza sosul la cald. Se sareaza si pipereaza feliile de carne si se prajesc in ulei. Se asaza pe farfurii cu sos, verdeata si coaja de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise