Quiche cu branzeturi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 80 gr de unt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza de vaci
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr cas de oaie
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 oua
  • 4 crengute marar verde
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1 bucata ardei rosu
  • rosii cherry
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece, taiat cubulete.

Adaugam praful de sare si faina.

Framantam cu mana, va rezulta un aluat nisipos.

Adaugam apa rece pana aluatul se incheaga si formam o bila din el.

Il invelim in folie si il bagam la frigider.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci faramitata cu mana, cascavalul si casul de oaie date pe razatoarea mica.

Le amestecam bine cu o lingura, incorporam smantana si ouale.

Ardeiul rosu il taiem cubulete si il punem peste branza.

Incorporam boabele de porumb, mararul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu sucitorul si il asezam in tava.

Lasam sa fie putin si pe marginea tavii, iar surplusul il taiem.

Turnam umplutura si o nivelam.

Deasupra punem rosii cherry.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 50-60 de minute.

Tarta va prinde o crusta aurie si atunci vom sti ca este gata.

O scoatem, o lasam la racorit si servim.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise