Quiche cu dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina, 3 oua, 125 g unt, sare, 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi, 2 rosii, 3 dovlecei,
  • 2 linguri ulei de masline, piper, ½ legatura patrunjel, 2 fire menta, 100 g cascaval ras,
  • 150 g smantana, boia de ardei, oregano uscat

Mod de preparare

Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de minute la frigider. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si decojiti-le. Se storc usor, apoi se taie feliute. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise