Quiche (Placinta cu ceapa)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 25g drojdie
  • 180ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri ulei/50 g unt
  • 2-3 cepe
  • 200-300g sunculita taraneasca
  • 400g smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dizolva drojdia, zaharul si 1 lingura faina in 100ml lapte caldut.

Se cerne faina intr un castron, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune sarea, uleiul, maiaua si restul de lapte caldut.

Se framanta aluatul si se lasa la crescut.

Ceapa inele si sunculita/baconul fasii se calesc amestecand continuu.

Ouale se bat cu smantana, sare si piper.

Aluatul se intinde in tava unsa cu ulei.

Se presara uniform ceapa si sunculita.

Deasupra se toarna amestecul de oua si smantana.

Se coace la foc potrivit 30-35minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise