Raci prajiti in aluat de clatite de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 buc.raci vii
  • 3 l apa
  • un pahar vin alb
  • o capatana usturoi
  • 10-15 boabe de piper
  • 4-5 foi de dafin
  • piper macinat,cimbru dupa gust
  • o lingura cu sare
  • o lamaie si jumatate
  • o ceapa
  • Pentru aluatul de clatite aveti nevoie de un pahar vin alb,un praf de sare si faina

Mod de preparare

Se spala racii in mai multe ape,se tin in apa cu sare grunjoasa cca 10 minute ,dupa care se clatesc pana iese apa perfect curata.

Intr-o oala destul de mare se pun la fiert apa,vinul,sarea,usturoiul pisat sau taiat feliute,ceapa taiata pestisori, piperul boabe,piperul macinat si cimbrul,foile de dafin,bucatile de lamaie,usturoiul taiat feliute.

Racii trebuie sa fie acoperiti de lichid in momentul fierberii.Se fierb intre 15-20 de minute in functie de marimea racilor .

Dupa fierbere,racii se lasa la racit in oala in care au fiert,dupa care se scot din apa si se lasa putin la zvantat.

Li se curata gaturile,se scot intestinele,stomacul si dupa preferinta carapacea.De regula racii mici se pot praji cu carapace. Daca racii se prajesc cu carapace, vor trebui prajiti foarte bine la foc mic pe toate partile …

Se va face un aluat de clatite de post subtire ca o smantana din faina,sare si vin alb.

Fiecare rac in parte se va trece prin aluat,astfel incat sa fie complet acoperit de aluat si se va praji in ulei incins.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise