Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5kg. pulpe de pui(sau curcan)
  • jumatate de cana faina
  • sare,piper
  • 45ml. ulei de masline
  • 2 cepe taiate in bucati mai mari
  • 1 ardei gras verde sau rosu taiat bucati
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite de ierburi(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)
  • 500g ciuperci champinion taiate felii(proaspete sau din conserva)
  • 1 conserva de rosii in suc propriu(800ml)
  • 125ml. supa de pui

Mod de preparare

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc in jumatate de ulei(25ml) pana se rumenesc.Daca se absoarbe tot uleiul de mai poate adauga.Se aseaza pulpele(eu am facut cu carne de curcan pe care am curatat-o de pe os)intr-o tava termorezistenta.Pastram.

In tigaia in care am prajit carnea se adauga restul de ulei si calim ceapa,ardeiul,usturoiul cu condimentele 3-4 minute.Se adauga ciupercile si se calesc la foc iute inca 5 min..Se adauga restul de faina(2 linguri),se amesteca bine si se adauga supa de pui si rosiile.Se aduce la nivel de fierbere.Se sareaza si pipareaza dupa gust.

Se varsa amestecul de legume in tava termorezistenta peste carne si se pune la cuptor 30min .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise